Temat: [Fusion - Mondeo USA] Odpalanie zdalne z kluczyka
View Single Post
Stary 27-10-2017, 21:12   #15
DanekPL
ford::beginner

Imię: Daniel
Model: Fusion 2015 Titanium
Silnik: 2.0T
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Odpalanie z kluczyka Fusion

1 ) w menu na lewym ekranie musi być włączone zdalne odpalanie ( w ustawieniach -> samochód i później opcja z keylessgo i opcja z autostartem )
2) Samochód nie wyłączy się jak nie będzie skrzynia w pozycji P wiec nie uruchomi się autostart, tak więc musi być ustawione P
3) naciskasz na pilocie zamkniętą kłódkę ( nie ma znaczenia czy auto jest zamknięte czy nie, czy jest centralny czy nie czy drzwi są otwarte na oścież cyz nie ) tak więc naciskasz na pilocie zamkniętą kłódkę ( lewy górny róg) a później dwa razy szybko przycisk x2 z pętlą na zewnątrz... po tym powinny być sygnały świetlne i samochód się odpali. żeby go zgasić musisz ponownie nacisąć x2 w "kółku" na pilocie....

Edit:

Swoją drogą, mam taką przypadłość ( pierwotnie tak nie było ) , nie czytałem instrukcji i próbowałem na "czuja" odpalić auto z pilota, napstrykałem coś na pilocie ( oczywiście nie pamiętam co ) i teraz tak :
Kończę jeździć lub poprostu wyłączam silnik , zamykam samochód, pasek LED w lampach z przodu się rozświetla ( lampy z funkcją "odprowadzania" - doświetlania drogi do domu ) i nie gaśnie ( wytrzymałem kilka godzin zanim go wyłączyłem - sam się nie wyłączył) . W lewym menu na zegarach dodatkowe podświetlenie ustawione na 10 sek..... Aby wyłączyć ledy muszę zdalnie odpalić fusiona i go zgasić ( nawet po 1s ) w tedy oświetlenie zewnętrzne gaśnie w przeciwnym razie świeci cały czas..... wyłączenie funkcji odprowadzania nie przynosi efektu.... samochód ewidentnie jest "w jakimś trybie" tylko nie wiadomo jakim...

Ostatnio edytowane przez DanekPL ; 27-10-2017 o 21:18 Powód: dodanie
DanekPL jest offline   Odpowiedź z Cytatem