View Single Post
Stary 29-10-2017, 22:13   #245
piku235
ford::beginner

Model: focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Wymiana wyświetlacza 2 liniowego na 4,2"/5"

Witam, chciałbym się podzielić swoim doświadczeniem z wymiany radia fabrycznego z navi i BT na wersje "sony" z navi, może komuś się przyda. Oryginalnie posiadałem radio BM5T-18C815-GF (AHU) oraz wyświetlacz AM5T-18B955-DJ. Kupiłem na allegro radio sony BM5T-18C815-XM (AHU DAB) z wyświetlaczem BM5T-18B955-DF. Wszystko po wymianie wyglądało ok, radio, panel oraz sterowanie z kierownicy w całości działało, do momentu aż zacząłem testować tryb AUX na BT i USB, żaden z nich nie zadziałał. Dodatkowo moim oczom pokazało się menu Sync, do którego i tak nie mogłem wejść, więc już wiedziałem, że oprogramowanie jest niekompatybilne. Zamontowałem z powrotem oryginalny wyświetlacz AM5T i całość już razem zaczęła działać bez zarzutu. Z ciekawości jeszcze raz wpiąłem wyświetlacz BM5T i ku mojemu zdziwieniu zobaczyłem, że wyświetlacz wyglądał i działał w dokładnie ten sam sposób co AM5T. Z menu poznikały opcje Sync i było dokładnie te same opcje co AM5T. Ciężko wytłumaczyć co się dokładnie stało, wygląda to tak, że BM5T za drugim razem zaadaptował się do systemu. Mam nadzieję, że będzie to działać ładnie, pierwsze co zauważyłem zaraz po zmianie to lepsza jakość dźwięku, mimo iż nadal system gra na fabrycznych głośnikach to czuć różnicę.
piku235 jest offline   Odpowiedź z Cytatem