Temat: [Focus 2008-2011] Swap hamulców
View Single Post
Stary 29-10-2017, 23:04   #6
Lukasz2525
ford::expert

Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Swap hamulców z ST'ka

Szczerze mówiąc kompletnie nie jestem w temacie ubezpieczalni, wypadków i tak dalej, chociaż 2 tygodnie temu miałem drobną stłuczkę, odstawiłem auto do aso i nawet nikt nie przyszedł go oglądać, chociaż z drugiej strony nie byłem sprawcą. Ale myślę że do sprawcy też nikt się nie udał, teraz to proponują kwotę telefonicznie i do widzenia.

Nie wiem jak w przypadku poważniejszego wypadku, ale serio ktoś oglądałby zacisk ? Zwłaszcza sprawny i większy od fabrycznego ? Pełno ludzi jeździ z przyciemnonymi lampami, o których sami piszą, że w ogóle nie ma światła w nocy, na naciągach, negatywach, gdzie mają kilka centymetrów styku opony z nawierzchnią i z wieloma innymi. Przekładają też hamulce z ST/RS'ów czy volvo do focusów lub mondeo, bo takie tematy widziałem.

I wracając do tematu, mam ogromną ochotę nabyć zaciski od ST'eka, któregoś zimowego weekendu wrzucić je na szlifierkę stołową, imadło, rozebrać, wyczyścić, nasmarować, ewentualnie pomalować w kolor samochodu, wrzucić auto na podnośnić, założyć jarzma, zaciski, większe klocki i tarcze. Czysto hobbistycznie, lubię robić takie rzeczy.

Więc po prostu chciałem się dowiedzieć jakie części pasują P&P i od jakich samochodów, czy tylko ST mk2 czy od StT mk3 też podchodzi, średnica ta sama 320mm. Najbardziej i tak interesuje mnie tył, nie wiem czy ktoś to już przerabiał, co do przodu są tematy.
Lukasz2525 jest offline   Odpowiedź z Cytatem