Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 31-10-2017, 15:26   #4267
Bobini
ford::beginner

Model: Mondeo mk5
Silnik: 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał bartos1985 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie, czy komuś udało się definitywnie powstrzymać ubytek płynu chłodniczego? U mnie wydawało się, że po dolaniu od min do max nierozcieńczonego koncentratu Forda przestało ubywać, ale ostatnio otworzyłem maskę i po około 3-4 tys km znów jest na min.
Cytat:
Napisał avio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mnie sie udalo . wymiana chłodnicy na nowa -dolewki byly prawie jak KFC
oczywiscie na gwarancji . mikropekniecia na kroccu w dolnej jej czesci.
teraz sie uspokoiło. ale mimo wszystko po przejechaniu ponad 100kkm uwazam ze znow dzieki mk5 jest modne powiedzenie ze nie kupuje sie aut na F . Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. niestety
Cytat:
Napisał bartos1985 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A bardziej wymiernie jak wyglądała kwestia dolewek? Było widać wyciek? Moje ASO olewa sprawę i twierdzi że wszyscy dolewają. Z kolei mechanik u którego naprawiałem wszystkie auta zanim kupiłem nówkę robi zdziwioną minę na wersję ASO i mówi że nie ma prawa nic znikać.
Jak wyglądała sprawa wymiany? ASO samo wyszło z inicjatywą czy musiałeś naciskać?

Swoją drogą Twoje auto zbyt często nie odpoczywa jeśli masz już tyle nalataneGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Napisał emte3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Auto wyprodukowane w 2017 i żadnych ubytków, niedawno był 1-szy przegląd po 30 tyś i żadnych uwag, wszystko w jak najlepszym porządku.... no dobra jedna uwaga była, mechanicy nie mogli się nadziwić, że tarcze i klocki w tak dobrym stanie, bardzo mało zużyte.
Powiedziałem im, że trochę oleju i smaru na tarcze i nic się nie zużyją....Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Panowie...
Jestem po wymianie silnika spowodowanej ubytkiem płynu (uszkodzenia wynikające z przegrzania, w czasie jazdy żadnych oznak ze strony termometru ani innych kontrolek, jedynie bardziej szarpało przy gaszeniu silnika). Wcześniej, została wymieniona chłodnica. Nie było żadnych wycieków ani innych zewnętrznych śladów poza ubywającym płynem w zbiorniczku.

A teraz - po około sześciu miesiącach spokoju, znowu zauważyłem, że poziom płynu spadł poniżej minimum. ASO działało po omacku, nie jestem pewny, czy wiedzieli co się dzieje czy wymieniali kolejne części na czuja.
Bobini jest offline   Odpowiedź z Cytatem