Temat: [Focus 2014-2018] Wymiana tarcz i klocków poza ASO
View Single Post
Stary 31-10-2017, 19:48   #49
Gosia01
ford::average

Imię: Tomek
Model: Focus MK 3 Kombi
Silnik: 1,6 Benzyna
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wymiana klocków poza ASO

Mówisz o klockach z pozycji 1 jako o motorcraft ?, a co do gwarancji na hamulce to fakt ryzyko niskie. Tak przy okazji powiem, że dowiadywałem się w dwóch różnych serwisach Forda na terenie Poznania odnośnie wymiany filtrów i oleju na gwarancji ( dwa lata, 40.000 km) z moim towarem. I tak: w jednym istnieje taka możliwości pod warunkiem zastosowania podzespołów zalecanych przez Forda czyli filtry Ford olej Castrol Magnatec Professional 5W/20, a w drugim miła Pani powiedziała, że nie ma takiej możliwości. Nadmienię, że dokonując sam zakupu oryginalnych filtrów ( olejowy, kabinowy,powietrza - choć nie jest konieczny na 40.000 km) plus olej to koszt 250 zł, natomiast w ASO 530 zł. Niezła przebita. Sama wymiana tych elementów to 290 zł. Natomiast wymiana klocków z moim towarem w ASO to 190 zł. "Mój" mechanik powiedział mi, że zrobi to za 50 zeta jak pogadam z nim podczas tej roboty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.