Odp: Ubezpieczenie auta przed przerejestrowaniem
tylko nie zrób byka jak ja kiedyś auto zarejstrowałem w poniedziałek i wszła małą nieścisłość na stacji diagnostycznej zanim to odkręciłem urząd zamknęli. We wtorek rano ubezpieczyłem auto i poszedłem dokończyć rejestrację w UM, babka wzięła papiery zerkła na OC i stwierdziła jeden dzień spóznienia, ale nie dopatrzy się nikt. Zebrałem dokumenty tablice i byłem szczęśliwym posiadaczem nowego pojazdu. Nie minęło pół roku dostałem pisemko z funduszu ubezpieczeń z kwitem do zapłaty 470 zł łącznie z kosztami postępowania administracyjnego, sielanka minęła , tel. do funduszu i tam mnie miła pani oświeciła że pojazd musi posiadać ważne OC w dniu rejestracji, nie pomogło tłumaczenie że pojazd posiadał polskie OC z warty ważne jeszcze miesiąc ,to OC było wykupione w celu przejazdu pojazdu ze szwajcarii do polski , pózniej dowiedziałem się że mam i tak szczęście bo jej szef miał niezły humor i dał mi karę tylko 10% a dałby 100% i też musiałbym zapłacić bez żadnej łaski i prawa do odwołania, pani była tak bardzo miła że wspomniała mi że mam podziękować miłym paniom z UM Żory za to że mnie same zakapowały, bo tak po prawdzie fundusz by nie dopatrzył się tego 1 dnia
Więc jeżeli jest taka sytuacja trzeba zgłosić przy zawrciu umowy o OC jaka ma być data zawarcie
Ostatnio edytowane przez krzysztofSJZ ; 01-11-2017 o 13:40
|