Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 01-11-2017, 19:47   #4268
stefanb
ford::advanced

Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał Bobini Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie...
Jestem po wymianie silnika spowodowanej ubytkiem płynu (uszkodzenia wynikające z przegrzania, w czasie jazdy żadnych oznak ze strony termometru ani innych kontrolek, jedynie bardziej szarpało przy gaszeniu silnika). Wcześniej, została wymieniona chłodnica. Nie było żadnych wycieków ani innych zewnętrznych śladów poza ubywającym płynem w zbiorniczku.

A teraz - po około sześciu miesiącach spokoju, znowu zauważyłem, że poziom płynu spadł poniżej minimum. ASO działało po omacku, nie jestem pewny, czy wiedzieli co się dzieje czy wymieniali kolejne części na czuja.
Jaki miałeś przebieg w momencie wymiany silnika? Jak szybko ubywał płyn (w sensie ile kilometrów od max do min)? Problem jest o tyle dziwny, że dotyka chyba każdej wersji silnikowej, chociaż jesteś chyba pierwszym przypadkiem na forum, w którym skończyło się to aż tak tragicznie.

Bump:
Cytat:
Napisał Hrdcr_real Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pytanie, mam auto 4 msc, nalatane 18k km, i mam problem z piszczącymi, ćwiarkającymi i przeskakującymi wycieraczkami. Możliwe że tak szybko sie zzużyły, biorąc pod uwagę że jeszcze nie było mrozów??

https://youtu.be/kgcEG0gQJno
U mnie wycieraczki skrzypią, ale to chyba nie jest ta słynna guma w podszybiu, bo jak podniosę ramię (konkretnie jest to lewa wycieraczka, tzn. ta od strony kierowcy), to dźwięk ustaje. Co ciekawe wygląda to tak, że jak zaczyna padać deszcz i włączam wycieraczki, to chodzą ok. Natomiast po kilku/kilkunastu minutach zaczynają piszczeć gdy schodzą z górnej skrajnej pozycji. Ostatnio na przeglądzie zainwestowałem nawet w nowe pióra i jest dokładnie to samo. Nie mam już pomysłu co to za diabeł...
stefanb jest offline   Odpowiedź z Cytatem