Dlaczego wybrałem auta z "takimi przelotami"? Tak jak pisałem wcześniej, w komisach głównie auta sprowadzane bez jakiejkolwiek możliwości sprawdzenia historii, która rzekomo jest prawdziwa. Pomyślałem o autach sprzedawanych przy salonach Forda ale one są poleasingowe i takie już przebiegi mają. Pytanie czy kupować szemrane sprowadzane auto czy może jednak relatywnie nowe ale z już całkiem sporym.... jednak prawdziwym przebiegiem i roczną gwarancją.
Cytat:
|
Diesel 160 tys. km. Jakie chciałeś mieć kosztowne naprawy? Ja w swoim mam ponad 160 tys. i dopiero niedawno wymieniłem dwumase ze sprzeglem. Auto użytkowane głównie w mieście i to jedyny powód wymiany. Dwumasa była jeszcze dobra, ale sprzęgło się kończyło. Turbo i wtryski oryginalne, więc poza rozrzadem (zrobiony przy okazji wymiany jakiegoś uszczelniacza), hamulcami i zawieszeniem żadnych poważniejszych napraw.
|
No właśnie. 2 ostatnie auta mają mniej więcej przebiegi, o których piszesz. Historia serwisowania samochodu pokazuje jedynie koszty eksploatacyjne. Przyznasz, że wymiana dwumasy, sprzęgła i rozrządu to już nie jest koszt wymiany oleju i filtra.
Bump:
Cytat:
Służbowe samochody po tych przebiegach to zupełnie inna bajka niż prywatne od nowości i nie ważne czy dyzel czy benzyniarka jak tam kilku kierowców jeździło. Jednemu dwumasa starcza do 100 innemu do 200 czyli przy 150 tys km prawdziwego przelotu warto już brać pod uwagę. Jakieś DPFy, katalizatory, turbiny, egry. Psia ich mać, tam jest co się psuć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. już nie wspominając o zawiasach tył , przód czy układzie hamulcowym.
|
Wychodzi na to, że muszę jeszcze kasę pozbierać i po prostu kupić nowe auto.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Opcja druga - mocno potargować się z ceną, by ewentualne naprawy pokryć z wytargowanej kwoty.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.