Cytat:
|
Jaki miałeś przebieg w momencie wymiany silnika? Jak szybko ubywał płyn (w sensie ile kilometrów od max do min)? Problem jest o tyle dziwny, że dotyka chyba każdej wersji silnikowej, chociaż jesteś chyba pierwszym przypadkiem na forum, w którym skończyło się to aż tak tragicznie.
|
Historię już gdzieś tutaj opisywałem, pierwsze duże objawy zauważyłem latem ubiegłego roku. Ubywało po 250-300 ml płynu na 1000 km. Zgłosiłem do ASO - orzekli, że to nieszczelność chłodnicy i ją wymienili. Przy około 30000 km przebiegu pojechałem na wiosenną wymianę opon i zwróciłem uwagę w ASO, że jest bardzo mało płynu. Dolali i powiedzieli, że będzie ok. Na moją prośbę, zaznaczyliśmy poziom płynu pisakiem (pokrywał się z oznaczeniem max na zbiorniku). Trzy dni później przyjechałem na przegląd i płyn był na minimum. Przejechałem około 100 km. Samochód został wzięty do warsztatu, gdzie okazało się, że są mikropęknięcia głowicy itd. - dla samochodu na gwarancji nie opłacało się babrać więc wymienili cały silnik (bez osprzętu).
Szczęście w nieszczęściu, że wszystko to działo się na dwa tygodnie przed końcem gwarancji. Teraz boję się otwierać maskę.