Cytat:
|
Nie wyobrażam sobie takiej jazdy w normalny dzień.
|
To mnie w naszym kraju rozwala! 200km/h autostradą to pirat i zabójca a 80 przez wioskę to norma.
Jadąc z maksymalną dozwoloną prędkością zdarzyło mi się już być wyprzedzanym przez:
• gimbusa wiozącego dzieci do szkoły; wioska bez chodnika, ograniczenie w całej miejscowości do 40km/h ponowione jakiś 1km przed szkołą; jakieś 600m przed przystankiem wyprzedził mnie gimbus
• wioska bez chodnika ale perspektywiczna bo chodnik właśnie budowali; ograniczenie w całej miejscowości do 40km/h, w pobliżu budowy do 30km/h; ulicą taczkę pełną ziemi popychał gość który ważył z 50kg; wyprzedziło mnie wozidło takie co to ziemię wozi na dużych budowach, takie co to nie ma skrętnych kół tylko łamie się w pół; baran siedzi 2m wyżej niż inni w osobówkach i centralnie olał tego chuderlaka; musiałem się awaryjnie zatrzymać
• testowałem aktywny tempomat w Arteonie; swoją drogą świetny! W każdej miejscowości zwalnia do 50km/h, przy każdym ograniczeniu prędkości zwalnia do maksymalnej dopuszczalnej; jak ograniczenie się kończy to bardzo, bardzo sprawnie odzyskuje 90km/h; dostałem kilka zawistnych spojrzeń przez wyprzedzających; dostałem faka od gościa ze starego Audi 80 który kilka razy się zbierał do wyprzedzania ale ten Arteon samodzielnie dobrze odchodził; dostałem też syrenami prosto w ucho od trzeciej kolejnej wyprzedzającej mnie wywrotki załadowanej do pełna ziemią w okolicy budowy S3; dość wspomnieć, że ograniczenie ze względu na budowę, tymczasową organizację ruchu i u****ną w błocie drogę było na odcinku ~2km do 60km/h
No i jeszcze dochodzą mistrzowie stałej przelotowej. Poza obszarem zabudowanym 70 a w obszarze zabudowanym 69. Ciekaw jestem co tacy goście sobie myślą wyprzedzając mnie co wioskę i będąc wyprzedzanym pomiędzy wioskami?
W środę jadę w trasę bez ograniczeń. Yanosik zlicza ten wskaźnik podczas jazdy za granicą? Może sprawdzę czy da się zdobyć <1pkt
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.