View Single Post
Stary 06-11-2017, 16:17   #35
natiaISonliy1

Domyślnie Odp: Zakup Focusa 1,6 TDCI - prośba o pomoc i sprawdzenie VIN

Wiem też, że na odległość ciężko jest cokolwiek stwierdzić ale spytać nigdy nie zaszkodzi. Powiem tak odnośnie wybranego przeze mnie autka że jedynie co mnie niepokoiło to ciemna maź spod rur idących do kolektora ssącego. Auto nie kopciło. Nie wiem czy to normalne w dieslach - woda pojawiająca się przy wytryskach. Ogólnie silnik pracował równo nic więcej nie zauważyłam.

Bump: Wiem, że jest skręcony praktycznie każdy sprowadzony samochód bo po części my ( kupujący) do tego doprowadziliśmy. I zgodzę się z tym, że wiele takich aut to szmelc. Jednak na palcach rąk można zliczyć tych w naszym otoczeniu co kupują auta z prawdziwym przebiegiem poniżej 200k km a większość z nich to osoby kupujące w salonie nówki oraz drogie kilku letnie. Gdyby patrzeć tylko na przebieg to nikt nie kupił by auta używanego chyba, że ma kasę jeździć do wielu sprzedających lub np 100 km od msc-a zamieszkania i w ogóle. Wiadomo także, że auta z większym przebiegiem są po pewnym czasie bardziej awaryjne ale nie przekreślamy ich bo czasem się opłaca. Ok kończę pisać na ten temat bo i tak chyba nic się nie rozwiąże.
Pozdrawiam i życzę wszystkim szukajacych wymarzonych aut udanego zakupu, a tym co tak jak ja mają ,,trupy" przejeżdżania nim xxdziesiąt tys km.
  Odpowiedź z Cytatem