Odp: Czesci motorcraft oryginały czy podróbki fake or genuine clutch
nie spotkalem sie zeby tak bylo za granica ... chociarz zeby jakiegos MONROE wkladali jako zamiennik to sie spotkalem ,ale przepakowywanie bez znaczka ,za granica nie jest legalne .Wiec moga sprzedac np MONROE ,ale kupujacy wie o tym i ma opakowanie MONROE, a nie forda...
Spotkalem sie za to, z tym ze przepakowalnie istnieja i tluka niezly sos , na tych wlasnie zamoznych i wlasnie z regoly jest ze produkt made in china singapur philipines turkey zadziwiajaco, uderzajaco, podobny do oryginalu z logiem i hologramami ,numerami ser. w zaleznosci od produktu . gdzie koszt 50% jaki przykladowo osiaga sie przy tym skf w pudelku forda robiac tzw.
zywca .
To produkt z 3 siwiata kosztuje ok 5-10$ za szt. przy masowej produkcji i przekracza czasem 500% ( np najbardziej popularna marka tel ) wartosc , z czedo oplaca sie clo i transport , przecierz te kontenerowce dalekiego zasiegu ,cos tymi kontenerami do europy zrzucaja regularnie .
Chyba ze wierzyc to chinczycy zamawiaja kapcie i paleczki do ryzu w europie czy stanach , czemu do w w strone chin kontenerowiec jest znacznie lzejszy przecierz ma ilosc kontenerow podobna ??? Ale to zupelnie inny temat .
WYdaje mi sie ze w nie do konca jest to uczciwe ze nawet w aso takie rzeczy oficjalnie sie sprzedaje , ale taki lekarz czy adwokat chce miec sprawny pojazd i dopuki sprawny wyjerzda jest ok , to ze sie popsuje to potem klasa srednia ma co robic ...
Nie mniej jednak niewiem jak to zweryfikowac , bo nad aso jest chyba tylko rzecznik ... nie chce mi sie w to brudzic , mam troche inny charakter .
Wiec zadam kolejne pytanie czy ktos z was spotkal sie juz , z np piasta tylnia ze znaczkiem forda albo chociarz z nr serii odpowiadajacym temu z pudelka , i wtedy czy na tej piascie jest producent tj , np na napinaczach widnieje ford i ina ....
podrawiam
|