Dobrze doczytałeś, jestem z Wrocławia.
Radek, mówisz, że przy wymianie GEM nie ma żadnej zabawy z immo? I tylko kwestia jest w zaprogramowaniu kluczyków? To znaczy, że mogę po prostu wyjąć stary i podłączyć nowy, jeżeli mają dokładnie te same oznaczenia (więc są z modelu z tym samym wyposażeniem)?
Co może się stać, jak jutro rano pójdę na parking i spróbuje po prostu odpiąć gem i wsadzić ten drugi?
Proszę jeszcze o używanie trochę innej nomenklatury - nie wiem co to znaczy "HEC" albo o jakie "kostki" chodzi (mówić jak do debila)(czy chodzi o te czarne kostki powpinane do modułu obok bezpieczników?)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PS czytałem gdzieś o testowaniu modułu GEM, ale niestety opierało się to na przycisku od podgrzewania tylnej szyby, który u mnie nie funkcjonuje (i nie jest to problem z bezpiecznikiem). A miałem wtedy nadzieje, że pomoże mi to potwierdzić, że awaria leży właśnie po stronie GEMu.
Są to moje pierwsze posty i już jestem bardzo mile zaskoczony szybkimi responsami i pomocnym podejściem do takiego amatora jak ja
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam!!
PS2 Tak wygląda 90% mojego czasu za kierownicą foki przez ostatni miesiąc:
https://imgur.com/a/A46TH (zdjęcie oczywiście zrobione w trakcie jazdy)