Temat: [Mondeo 2007-2014] Aktywny tempomat - upgrade z normalnego
View Single Post
Stary 09-11-2017, 11:00   #1849
metmusic
ford::professional

Model: S-Max MK2 ST-Line
Silnik: 2.0 Ecoboost 240KM
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Aktywny tempomat - upgrade z normalnego

Cytat:
Napisał Parch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Manual robił kiedyś kolega MaXyM.
O to to Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki @MaXyM jestem kolejny, który korzysta z Twojego toutorialu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał Parch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kabel biało-czarny zakończony "oczkiem".
Zgadza się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Możliwe, ze lepiej nawet najlepiej "wkręcić się" w ten sam punkt gdzie to oczko na czarno-bialym. Muszę poszukac gdzie jest wkręcony chociaż aż tyle przewodu masowego w wiązce ACC może nie być... Ten przewód chyba idzie gdzies do progu. Na czeskim forum sugerują tam się podpiąć z masą.

Bump:
Cytat:
możesz się wlutować kabelkami HS-CAN.
Jeszcze jedno... wiesz może gdzie dokładnie jest oryginalny zgrzew HS-CAN? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z długości mojej wiązki wynika, że jakoś za białą izolacją lub wręcz w niej. Jeśli tak to równie niewygodne miejsce do wlutowania się.

Mam też cały czas zagwozdkę dlaczego pomimo poprowadzenia przewodów zgodnie ze sztuką wszystkie są za długie... sięgają jeszcze co najmniej kilkanaście cm dalej niż wtyczki C21-AB i C1BP02-C... czy możliwe, że mój fragment pochodzi z S-Maxa lub Galaxy gdzie wiązka kokpitu jest dłuższa niż w Mondeo?

Ostatnio edytowane przez metmusic ; 09-11-2017 o 14:36
metmusic jest offline   Odpowiedź z Cytatem