Temat: [Mondeo 2007-2014] Wymiana radia 6000CD --> Sony
View Single Post
Stary 11-11-2017, 17:09   #301
p.saw
ford::professional

Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
Domyślnie Odp: Wymiana radia 6000CD --> Sony

Kolego @weuek akurat Twoje opinie są ewidentnie tendencyjne, mające charakter ciągłego narzekania jaki to Ford i jego elementy jest "be". Jak słusznie zauważył @pankrakus jest to wątek techniczny pod tytułem wymiana radia.... . W większości marek samochodowych sprzęt fabryczny nie jest najwyższych lotów ale jest to jakiś kompromis pomiędzy wyglądem, funkcjonalnością a jakością. Jeżdżę Fordami od 1993 roku i akurat mam doświadczenie jak rozwijał się sprzęt audio pod względem funkcjonalności i jakości i jakoś nie mogę powiedzieć aby ta marka znacząco odbiegała od sprzętu fabrycznego innych marek. Miałem także możliwość testowania sprzętu w markach premium (Audi, Volvo ...) i uważam, że sprzęt kosztujący co najmniej 5x tyle powinien grać jednak lepiej.
Jak chcę posłuchać sobie muzyki w jakości audiofilskiej to mam taką możliwość w domu w odpowiednich warunkach odsłuchowych i z odpowiedniego źródła (np. SACD).

Nie mam ochoty wdawać się w dyskusję, która niepotrzebnie się rozpoczęła i uważam za kolegami, że bardziej nadaje się do Hyde Parku.

Dla mnie funkcjonalność (BT, sterowanie głosowe itp.) sprzętu audio m-ki Ford (także Sony) jest odpowiednia a co do jakości to chcę osiągnąć możliwie jak najlepsze brzmienie. Stąd moje pytanie dla osób, które mogły mieć doświadczenie w tym zakresie, który dotyczy różnic pomiędzy 6000CD przedlift i polift oraz sony przedlift i polift.
Wszystkim, którzy sugerują oddanie tego sprzętu na "śmietnik" już dziękuję.
p.saw jest offline   Odpowiedź z Cytatem