Temat: [Mondeo 2007-2014] Wymiana radia 6000CD --> Sony
View Single Post
Stary 11-11-2017, 21:09   #303
roy61
ford::beginner

Imię: Konrad
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0 140
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Wymiana radia 6000CD --> Sony

Cytat:
Napisał crashq Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jakie masz głośniki ? Papierowe czy niebieskie ?

Też mam 6000CD w mondeo mk4 polift właśnie. Gdzieś już mi mignęło właśnie, że te nowsze takie jak moje 6000CD mają jakieś naklejki premium, cokolwiek to znaczy. Zamówiłem radio poliftowe z smaxa. Zobaczymy, jak będzie lipa, czyli słaba zmiana to wróce do 6000CD najwyżej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No nie sprawdzałem jakie mam głośniki ale z dzwieku radia 6000 byłem bardzo zadowolony - dziwiłem sie jak niektorzy krytykowali to radio.. napewno ma wiecej niz 7W mocy - podejrzewam ze polifcie wersja radia 6000 premium dostała lepszy wzmacniacz.. i tak jak pisałem wczesniej nie widze roznicy miedzy nim a sony.. na sony musze teraz ustawic bas na 0 mid na -4 i treble na +6 zeby to grało w miare ładnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i troche sie pogorszył odbiór radia.. wiecej niz 200 zł bym za nie nie dał.. ja kupiłem za 250 w idealnym stanie..
Dla porównania w innym aucie mam dosyć dobry sprzet audio z subwooferem i drogimi głośniczkami dlsa wiec jakieś porównanie mam.

Jesli bedziecie wymieniać to ciezko te plastiki sie wyjmuje, bo niewiadomo jakiej siły użyc zeby tego nie połamać ani porysować.. Trzeba zaczac od osłony lewarka a następnie zabrać sie za plastiki na ich połączeniu przy kubkach..od dołu można lusterkiem zobaczyć gdzie są zaczepy i troche siły włożyć..jak pierwsze pojda to reszta idzie jak pomaśle.. pozdrawiam
roy61 jest offline   Odpowiedź z Cytatem