View Single Post
Stary 12-11-2017, 19:05   #4397
latar
FCP member

Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał qlszef Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A waszym zdaniem te kontrolery z "niemieckiej trójcy" znacznie ułatwiają życie, czy po prostu są fajnym dodatkiem ?
Jest to niewątpliwa zaleta. Uwielbiam iDrive. Ilekroć wsiadam to beemwu to po 20' obsługuję go z zamkniętymi oczami.
MMI mnie wkurza z jednego powodu: zoom działa odwrotnie niż wszędzie na świecie. Po prostu kółko obraca się jak dla mnie w "drugą" stronę. Tzn kursor chodzi w odwrotną stronę. Do tego w trybie manualnym w automatów z VAGa "+" jest zamieniony z "-". Bezsens jak nie wiem.

Ale jak dla mnie nie jest to powód kluczowy, żeby kupić coś*z trójcy. Raczej inne cechy decydują, jakoś wykończenia wnętrza w Audi (bo design to mi kompletnie nie leży, zwłaszcza wnętrza), czy napęd na tył w Mercu i Beemwu. Chociaż najpopularniejsza konfiguracja serii 3 to 320d xDrive.

Sprint do setki ciężko porównywać dla tej samej mocy. Wiadomo, że tylnonapędowiec o tej samej mocy zrobi paczkę w sekundę czy dwie szybciej niż ośka. Pomijając beznadzieję skrzyni. Różnica 100-200 już jest żadna.