View Single Post
Stary 13-11-2017, 01:10   #4404
pitekantrop
ford::average

Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Nigdy nie zapomnę tego rozczarowania po odbyciu jazdy próbnej mk5 2.0 EB 203 KM A/T. Powiedziałem sprzedawcy, że słabo ciągnie jak na 160 KM, bo myślałem, że to 1.5 EB. Jak mi powiedział, że to jest 2.0 203 KM, to mnie zatkało. Potem sprawdziłem w katalogu - prawie 9 s do setki, jak w 150-konnym Passacie. Okropna wydajność, jak w jakimś amerykańskim krążowniku (w sumie to nim trochę jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Chyba bym wolał manuala, niż taki zamulony automat, w którym kick-down trwa wieki. Nie rozumiem, dlaczego w benzynach nie ma skrzyń PS. W wielu miejscach widać, że Mondeo to amerykański projekt odstający trochę technologicznie od Europy i gdyby nie ten bad-look i legendarne prowadzenie to chyba kiepsko by z nim było. Na szczęście w TDCI jest PS, bo Mondeo TDCI to król wśród samochodów dla przedstawicieli handlowych w Niemczech i UK, więc musieli ogarnąć temat skrzyni, albo się zwijać z Europy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez pitekantrop ; 13-11-2017 o 01:38
pitekantrop jest offline   Odpowiedź z Cytatem