View Single Post
Stary 13-11-2017, 09:21   #4407
latar
FCP member

Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał proarnes Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
w A4 ekran nie jest dotykowy i nie ma zupełnie takiej potrzeby bo touchpad i pokrętło działą świetnie - miałem A4 na cały dzien na testy wiec troche się tym pobawiłem.
To ja pisałem, że jest dotykowy ale chyba wyprzedziłem trochę fakty. Widziałem w robocie jak chłopaki mieli na stole ~10'' ekran z Audi. Był dotykowy do tego miał kontroler. Oni tam na niskim poziomie w systemie coś grzebią. Mówili, że do A4. Myślałem, że aktualnego ale może do lifta albo następnej generacji. Nie wnikałem.

@kaan1 to są rzeczy których nie da się zmierzyć. Jakość materiałów jakie miałaby kryteria? Ciężko skalę ustalić ale już spasowanie i dopasowanie elementów bardzo łatwo odczuć osobiście. Wystarczy wsiąść na kilka minut. Wszystko czego się dotyka i szarpie w Audi jest jakieś takie solidniejsze. Jak przyciskasz jakiś przycisk to rusza się tylko przycisk a nie przycisk i cały panel. Jak opierasz łokieć na podłokietniku to ugina się tylko pianka pod skórą. Jak ciągniesz za uchwyt żeby zamknąć drzwi to tylko zawias się rusza. W MK5 np jak pociągniesz za niego to rusza się on względem podłokietnika tak o jakieś 0,2-0,5mm.
Ja nie mówię, że to jakiś problem. Póki nie trzeszczy to z pewnością żaden. Pewnie 90% ludzi nawet nie zwróci na to uwagi. Jest coś we wnętrzach Audi, że ma się wrażenie jazdy czymś lepszym jakościowo. Stylistycznie mi nie pasuje.

A tak dla porównania to zastanawiałem się latem czy nie kupić nowej Serii 5 G30. Wziąłem ją na 2 tygodnie do pojeżdżenia, zrobiłem ponad 3kkm. I jeśli chodzi o wnętrze to tak:
- części dzielonego podłokietnika o siebie ocierały pod obciążeniem (jak się na niego oparłem) i piszczały, wystarczyło by pewnie jakimś mleczkiem do skóry posmarować i byłoby po sprawie ale w samochodzie który miał 2 miesiące i 1kkm przebiegu to słabo
- jak się naciskało klawisze skrótów wokół pokrętła iDrive to cały panel lekko się też uginał
- uchwyt do zamykania drzwi składał się z dwóch elementów, wystarczyło go chwycić żeby trzeszczało
- manetka do włączania wycieraczek była źle odlana i miała na rancie zadzior, którym można było się solidnie drapać w palucha

Kiedyś jeździłem Serią 3 (wiadomo, że to kaszana jakościowa). Była świeżutka. Kanapa nie rozkładana. I co? I kolebotała i dzwoniła na nierównościach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez latar ; 13-11-2017 o 09:25
latar jest offline   Odpowiedź z Cytatem