Temat: [Mondeo 2000-2007] Biały dym przy odpalaniu i brak błędów
View Single Post
Stary 13-11-2017, 09:43   #11
dindy
ford::beginner

Model: MK3
Silnik: TDCI 2.0 130 KM
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Biały dym przy odpalaniu i brak błędów

Cytat:
Napisał zippy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Idąc po najmniejszej linii oporu, sprawdź ciśnienie na cylindrach. Filtr paliwa kiedy był zmieniany? Potem ew. wtryski do sprawdzenia ale nie na kompie tylko demontaż i sprawdzenie na maszynie delphi. Tylko w taki sposób sprawdzisz stan końcówek.
Przerabiałem niedawno taki sam problem. U mnie niestety okazało się, że ciśnienïe na 1cylindrze było 22 pozostałe blïsko 30.
Kompem musisz czytać błędy w trakcie wystąpienia sprężynki. Błąd zniknïe jak odpalisz auto ponownie a przyczyna usterki zniknie. Np przekroczony zakres ciśnienia paliwa.
Filtr paliwa wymieniłem w pierwszej kolejności jak zaczęły się problemy, czy w przypadku ciśnienia o którym piszesz, byłby problem tylko na zimnym silniku? Bo tak to u mnie wygląda.
Rozumiem ze to objawy świec raczej nie są?
Dzisiaj dla przykładu odpalił na dotyk po dwóch dniach postoju.

Bump:
Cytat:
Napisał steell Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Prawidłowy kierunek, można jeszcze przyjrzeć sie turbinie. Co zrobiłeś by problem usunąć? Pierścienie czy zawory?
Turbina może powodować takie objawy? Bo do turbiny się przygotowuje, zaczyna gwizdać, ale na razie nawet jak go trochę pogniote to nic się nie dzieje.
dindy jest offline   Odpowiedź z Cytatem