View Single Post
Stary 14-11-2017, 08:49   #135
peteypee
ford::professional

Model: Mondeo MK3/ mk4/ Jag XF
Silnik: 2.0, 2.0 Pb/ 4.2SC Pb+LPG
Rocznik: 2002 / 2008 / 2010
Domyślnie Odp: Slabe ogrzewanie w srodku czy ten typ tak ma?

Wiem że temat stary ale nie chciałem nowego zakładac.
Mianowice po wymianie pompy wody (2.0 pb) ogrzewanie sobie leci w kulki ze mną. Kilka dni temu wymieniłem pompę, przed wymiana było ok bo przy 28st. prawie parzyło w ręce przy wylocie z nawiewu, z tyłu leciało ciepłe. Teraz po wymianie na HI leci letnie z tyłu zimne. Wczoraj dałem na nogi przy ustawieniu 26st. i wiało chłodnym powietrzem dopiero przestawienie temperatury na max spowodowało że zaczęło lecieć letnie. Odpowietrzałem standardowo czyli przez niedokręcony korek. Dziś jak dojechałem do pracy sprawdziłem węże i wąż idący od pompy wody do chłodnicy (ten z prawej strony samochodu) zimny. pozostałe ciepłe ale nie gorace a zrobiłem 50km. W zbiorniku płyn ciepły i cisnienie robi choć niewielkie ale jak nie goracy to i cisnienie nie duze ok. Temperatura na zegarach w całkowitej normie. Zrobiłem jeszcze teraz reset klimy zobacze co będzie po południu (choć watpię czy to cos da)

Macie jakieś podpowiedzi?
Wcześniej grzanie było dobre przy 4st na zewnątrz po dosłownie paru km było już ciepło dziś przy 3st na zewnątrz całe 50km grzałem i fotelem i nawiewem na max bo za ciepło nie było a gdzie tam do mrozów. Normalnie po 5-6km przy 26st na panelu fotel wyłaczałem i był czas na dotlenienie się przy otwartej szybie...
peteypee jest offline   Odpowiedź z Cytatem