View Single Post
Stary 15-11-2017, 10:37   #7025
domadm
ford::advanced

Model: Ranger Wildtrak P703
Silnik: 2.0 205KM
Rocznik: 2024
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Jak mnie wnerwia ergonomia przycisków przy kierownicy, a właściwie jej brak - kto to projektował?

1. Po to mam mieć sterowanie radiem na kole, żeby każda ręka miała w zasięgu odpowiednie przełączniki, miałem tak w S-Maxie. A tutaj sterowanie radiem dla prawej ręki, która i tak ma blisko do właściwego radia. Więc lewą ręką nie posterujesz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

2. Lewe menu, prawe menu i zajętych 10 guzików na klawiaturze, tak jakby nie można było zrobić tego na jednym zestawie, a pozostałe wykorzystać do szybkiego przełączania np. prędkość, ciśnienie opon, itp. Poza tym źle wchodzą te przyciski, ponieważ cały zestaw ma nieregularne kształty.

3. I jeszcze sterowanie temperaturą w automatycznej klimatyzacji naturalne jest za pomocą pokrętła - tak miałem zawsze, w każdym aucie. A tu jakie przyciski które ciężko trafić i trzeba oderwać wzrok od drogi.

Poza tym fajnie jeździ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.