Smax mk1 lift zagniecone siedzenia i wyślizgana kierownica
Witam.
Chciałbym się poradzić obecnych użytkowników Smaxa i tych, którzy oglądali trochę więcej takich aut niż ja (dopiero zaczynam) - oglądałem dziś Titka z 2011/2012 z przebiegiem 140k i zauważyłem, że bardzo wygniecione są zewnętrzne boczki (od drzwi) w obu przednich fotelach. Dodatkowo dość mocno wyślizgana była kierownica, widoczne były takie małe grudki.
Po zużyciu foteli i kierownicy rzuca się w oczy, jakby maxio miał zdecydowanie więcej przebiegu, ale był to salon PL, serwis w salonie, faktury na wszystko, zgodność w hiistoriapojazdu, sprzedający też bardzo w porządku, nie ukrywał i nie czarował - ciężko byłoby podejrzewać tego maxia o cofnięty licznik.
Chciałbym Was prosić o opinię, jakie macie doświadczenia ze zużyciem tych dwóch elementów. Pooglądałem dziś trochę aut na otomoto i mobile.de i owszem spora część z nich przy przebiegu ~150k ma te boczki foteli pozaginane. Czy to standard forda? Czy tam naprawdę jest dana jakaś słaba gąbka albo przez kształt siedzenia to się dzieje? Chciałbym mieć Wasze opinie na ten temat, łatwiej będzie się szukać auta dalej.
Pozdrawiam
|