Cytat:
|
W 5-biegowych skrzyniach Forda wsteczny haczy od zawsze:-). Wymiana oleju w skrzyni przy tym przebiegu jest raczej wątpliwa - sprawdź tylko stan oleju. Cała ta diagnoza wygląda na robioną "na wyczucie" i nie wydaje się rozstrzygająca. Skrzynie Forda są raczej bardzo trwałe -prawie nie ma o nich wątków na forach a to o czymś świadczy.
|
hmm a jak sprawdzić inaczej bez rozbierania sprzęgła/skrzyni? chyba w 100% nikt nie ma pewności. Profilaktycznie zmienie, nawet dla świętego spokoju
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ewentualnie myślałem że może być za mało oleju i wtedy mogłoby łożysko trochę dostać i dlatego teraz takie objawy... tylko wtedy pewnie biegi by cieżko wchodziły itp a tu nic z tych rzeczy
Bump:
Cytat:
|
Stuki w 1.5 EB na wolnych po rozgrzaniu to czytałem norma, u mnie tez, 1.0 silnik bliźniaczy...
|
Ford nigdy nie słynął z pięknej pracy swoich silników ... czytaj Transit z lat 90'
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.