Odp: Gniazdo zapalniczki - USB powyżej 1A
Dzieki arturek, myslałem o tym by inaczej kamerke zasilać bo dodatkowym defektem tego gniazda jest fakt, że mam napiecie non stop, po wyłączeniu stacyjki nawet całą noc. Raz się przydało bo potrzebowałem naładować telefon na postoju i nie musiałem świecić światłami (skandynawskie światła dzienne...).
Dzieki za wskazówke hindus, pomijając to moj telefon (LG Nexus 5X) zasilany jest USB-C i te Sony nie pasowało by idealnie. USB na kamerke bo ten kabelek widze krótki a sam kabelek by wisiał bezużytecznie. Po za tym ciągnie tyle energi, że raz nawet zdarzyło mi się, że pomimo podłączonego tel pod 1A padła bateria przy nawigacji google i internetach właczonych... wiec potrzebuje więcej mocy. Tu jest 2x1.8A, chyba powinno starczyc by podtrzymać przy życiu te bydle ale nie ten typ USB. Jak masz może inne sprawdzone propozycje z USB-c, chetnie podepre się Twoja opinia przy wyborze.
Szkoda, że to wada wynikajaca już z fabrycznej instalacji. I ew naprawa polega na obejściach problemu a nie faktycznej naprawie. Boje się znowu wydać hajs na przejściówke usb co nie będzie zakłocac mi radia. Te co kupiłem już mi 14 dni mineło i nie oddam...
arturek, czy takie urządzenia nie bedą zakłocać radia, czy bardzo inwazyjna jest instalacja? I czy mozna tak skonfigurowac by zasilanie było wyłaczane ze stacyjką?
Ostatnio edytowane przez dudek85 ; 20-11-2017 o 17:25
|