Generalnie auto nagrzewa się raz dwa po 4-5 minutach już jest 90st i trzyma cały czas bez względu na całą resztę. Mam wrażenie że przed wymianą pompy było lepsze grzanie w środku ale może ostatnio przemęczony i przemarznięty jestem i to tylko moje odczucia bo jezdze cały czas na 27st minimum i full na fotelu i powiem ze nie ma szału. ciepło się robi dopiero jak dam nawiew na full. W ogóle wiemzę nie ten temat ale jak się ma sprawa nawiewów? W mk3 jak odpale zimny wieje słabiej jak sie zagrzeje silnik zaczyna kręcić wiatrakiem bardziej a tutaj w mk4 cały czas sobie cos tam pitoli ten wiatrak i nie słysze ani nie czuje żeby zmieniał prędkość na auto. klima cały czas on ale to tez nie robi róznicy. Na teście panelu zero błedów. A wymieniłem tylko pompe wody i płyn nic więcej. Ile zlałem tyle dolałem (już nie pamiętam jakoś 4-5 l zleciało ale robiłem to na zimnym) Zapowietrzenie raczej wykluczam bo odpowietrzał się dobe pół godziny a wiatrak się ze 2 razy właczył Zaczynam się zastanawiać czy u mnie problem nie tkwi w sile nawiewu bo generalnie temp silnika na połowie z nawiewu jak przystawie rękę leci ciepłe.
Ja też ciepłolubny jestem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. siedze w biurze 22st bo słabo grzejemy a u mnie farelka chodzi na full na nogach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.