Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 22-11-2017, 21:17   #4369
_fenix_
ford::average

Imię: Michal
Model: Ford MONDEO MK5
Silnik: 2.0 TDCI 150KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał Payudo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Koledzy mam pewne zapytanie do użytkowników mk5 z silnikiem diesel 2.0 TDCI 150 lub 180 KM. ... od samego początku mam pewien dyskomfort na jałowym biegu, szczególnie gdy się rozgrzeje, a mianowicie silnik trzęsie (ma wyraźne, nieregularne wibracje, które czuć w kabinie). ... czy wy też tak macie?

Pozdrawiam
Zbyszek

Witaj, no widze że nie jestem sam też jeżdzę 7 miesięcznym Fordem MK5 2.0 TDCI 150km kombi i mam dokładnie takie same objawy, stan licznika 18tys.
Mnie to też zaczyna denerwować, czasami jak sobie siedzisz w aucie na światłach to zatrzęsie jakby za chwile miał zgasnąć silnik, taki mam wrażenie.
Przy okazji zajadę od serwisu ale chyba w Niemczech bo rzadko jestem w Polsce.

Bump:
Cytat:
Napisał Matyś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na Mondeo jest akcja serwisowa hamulca ręcznego. Niestety nie wiem jakich modeli i roczników dotyczy natomiast dostałem informacje ze akcja eliminuje błąd oprogramowania który może powodować brak możliwości zwolnienia hamulca.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Też to dostałem.

jestem w DE ciekawe czy mi ta akcje servisiwa zrobią.

Może głupie pytanie : Kiedy pierwszy przegląd ? ( mam już 18tys nakręcone)

Ostatnio edytowane przez _fenix_ ; 22-11-2017 o 22:00
_fenix_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem