Cytat:
|
W benzynie widać jest wzięte pod uwagę to,że te silniki mają dużą moc strat i są w stanie się obronić(utrzymać temperaturę) przy dużym zapotrzebowaniu na ciepło wpływające do wnętrza.
|
Z tym utrzymaniem ciepła, to też jest różnie. W dzisiejszym teście jak przy wyłączonej dmuchawie płyn osiągnął 76 st. i włączyłem nawiew na 4 i klimę na HI, to temperatura płynu spadła o 1-2 st. Ale już jak kliknąłem "AUTO" i nawiewy się włączyły na max., to wskazanie temperatury płynu spadło do 70 st. Akurat stałem sobie w korku i jak ruszyłem szybciej niż na 1. biegu, to sobie silnik wyrównał w kilka minut. Oczywiście nagrzewnica - pomimo otwartych okien - nie działała.
No właśnie nie jestem przekonany, bo następną różnicą, którą obserwuję w porównaniu do informacji z FCP (dotyczących działania PTC w dieslach), jest fakt włączania się u mnie nagrzewnicy dopiero wtedy gdy temperatura na zewnątrz jest niższa niż 5-6 st. Tu jednak nie jestem pewien, ale jakoś nie mogę sobie przypomnieć żebym widział wizualizację działania PTC na C+ przy wyższych temperaturach.
Nawet teraz byłem w aucie, zrobiłem rundkę przez osiedle i nagrzewnica "śpi". Temperatura na zewnątrz ciągle ~ 10 st., temperatura płynu w momencie startu silnika ~22 st., klima ustawiona na HI, dmuchawa na 4. bieg. Włączałem po kolei różne kierunki nawiewu oraz tryb "AUTO".