Temat: [C-MAX 2003-2007] 1.8 Duratec (125KM) - bierze olej
View Single Post
Stary 24-11-2017, 22:01   #651
Pinhead_PL
ford::advanced

Model: Focus C-Max
Silnik: 2.0 145KM Duratec-HE
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: 1.8 Duratec (125KM) - bierze olej

No ja też byłem w pięknym serwisie autoryzowanym Bo...h, no Ci co sprzedają wiertarki, kuchenki i tarcze hamulcowe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poczekalnia, kawa, miły pan za biurkiem, ogólnie serwis wysoka klasa... i co z tego jak chcieli mi wymieniać popychacze hydrauliczne (których ten silnik nie posiada) a jak usłyszeli że wymagam naprawy a nie konkretnych czynności serwisowych to dowiedziałem się że oni nic nie gwarantują bo zawsze problemem może być dół silnika a oni remontów nie przeprowadzają Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czyli jak klient narzeka to zawsze można powiedzieć że remont wymagany a to już nie ich działka. Serwis musi być taki co robił wiele Fordów i zna się na tych silnikach. Najlepiej pytać o regulację luzu zaworowego przy okazji remontu głowicy, to wiele powie o ich znajomości tego silnika. Jak nie wiedzą ze luz jest na szklankach dopasowywanych na wymiar to znaczy że nie mają pojęcia o tym silniku i będą się dopiero uczyć na aucie klienta za jego pieniądze.
Pinhead_PL jest offline   Odpowiedź z Cytatem