Cytat:
|
Tak informacyjnie, Dębica Frigo HP2 (bieżnik z 2016 roku) ma wysoki indeks B.
sava eskimo hp3 - taka opona jest na rynku? - w 2016 wyszła sava eskimo hp2 - ale to praktycznie ten sam bieżnik co Dębica Frigo HP2.
|
Debicy Frigo Hp2 specjalnie nie wymieniam. opinie ma dobre ale swoja wiedze nie czerpię z tylko opinii bo kazdy swoje chwali. musi mi sie pare czynnikow poskladac zebym mogl komus polecic jakas opone.
HP2 ma opinie ludzi (ktorzy wg mnie moga mniej wiecej obiektywnie ocenic opone) jako dosc dobre . z tym B bym uwazał z trzech powodów.
Po pierwsze indeks wg prawa europejskiego nadaje sam producent. (wiec mozna sobie tam wspisac co sie chce)
Druga sprawa koncern GY ma tendencje wlasnie do zawyzania sobie indeksow ( to akurat moja obserwacja testy vs indeksy oraz akustyka vs indeksy)
Po trzecie tak jak pisalem sama roznica miedzy indeksami moze miescic sie miedzy 3-6 metrami . daje to juz pole do manewru.
Testy + opinie + wyniki hamowań + mniej wiecej znajomosc mieszanki pozwala mi wypowiedziec sie o oponie. o HP2 mam za mało info a w dodatku jest to opona bardzo obiecujaca (na papierze ) wiec tym bardziej chce ją dogłebnie poznac
Mogę powiedziec ze tak mnie zaintrygowała ze rozważałem ją zamiast Conti ts860. jednak po dlugiej analizie wzialem opone 2x drozsza czyli conti ktora rok wczesniej osobiscie testowałem/mialem na innym aucie