Cytat:
Tego nigdy się nie dowiesz z etykiety, bo przy 80 km/h to żadne nie będą uciążliwe. A przy 140 km/h głośność może być zupełnie nieprzystająca do tego porównania wynikającego z etykiet. Dlatego głośność etykietowa nie ma najmniejszego sensu.
Ogólnie, wszystkie opony marek goodyeara mają tę głośność określoną niesamowicie optymistycznie, a realnie są znacznie głośniejsze. nikt tego przecież nie weryfikuje, więc napisać sobie mogą co chcą.
|
Na czymś bazować trzeba jeśli mamy ochotę podjąć decyzje świadomie.
Świadomie wg. mnie to znaczy rozpatrzywszy za i przeciw.
Do wyboru mam źrodła:
- opinie użytkowników których "kumple mieli te opony". Opinie warte tyle co smarki w chustce. Bo finalnie okazuje się ze owszem mieli, ale używki od Niemca, rozmiar 185/14stki a nie 225/17stki i na Fiescie a nie na Mondeo.
- opinie użytkowników którzy faktycznie mieli/mają opony o które ja lub ktoś pyta. Opinia przydatna pod warunkiem że nie jest to kolega z pierwszym w życiu samochodem i entuzjastycznie dodającym wpis " przejechałem JUZ 300 km i jak na razie jest ok".
- sklepy internetowe i opinie. Warte tyle co nic. Wszystkie entuzjastyczne, okraszone jedną negatywną opinią na sto innych.
Po drugiej stronie mam europejskie (nie tylko niemieckie ;-) ) bazy testów i noty katalogowe.
Mając do wyboru powyższe, wolę bazować na tych drugich jako wskazówkach poszukiwań.
Co najwyżej się zawiodę o czym poinformować nie omieszkam.