View Single Post
Stary 27-11-2017, 11:41   #271
lostdesper
ford::average

Imię: Paweł
Model: Focus MK2 FL, Mondeo MK5 FL
Silnik: 2.0 TDCI 136KM
Rocznik: 2008, 2020
Domyślnie Odp: Jaki fotelik wybrać

Witam wszystkich. Aktualnie jesteśmy z małżonką na etapie wyczekiwania pociechy. Termin już w miarę niedaleki bo połowa lutego, dlatego też jestem w trakcie szukania fotelika. Nie zaglądałem za bardzo na fora, jedynie dzwoniłem po znajomych (akurat trzem się dzieci porodziły, to chciałem podpytać) i wszyscy jak jeden mąż nakupowali Maxi Cosi Cabriofix z tą pierwsza baza Easy fix. Nie ukrywam, że od razu stwierdziłem, że biorę to samo. Pojechałem do stacjonarnego sklepu z myślą, że wchodzę, biorę i wychodzą. No i tam pierwszy zonk. Spytałem w sklepie czy mogę zamiast bazy easyfix zamontować family fix, żeby potem do następnego fotelika pasowało. Pan odradził, bo na tej bazie fotelik od 12msca będzie do jazdy przodem, a dziecko powinno jak najdłużej powinno jeździć tyłem do kierunku jazdy. Wziąłem się za lekturę i na ten moment, mój wybór padł na bazę 2wayfix no i na początek fotelik Pebble Plus. Moje pytanie, czy ktoś z Was użytkował taki zestaw w focusie? Być może za rok dwa zmienię auto na Mondeo, zapewne będzie więcej miejsca z tyłu, ale póki co zostajemy w foce a zastanawiam się, jak to jest z wielkością takiego zestawu. Z góry dzięki za podpowiedzi
lostdesper jest offline   Odpowiedź z Cytatem