View Single Post
Stary 27-11-2017, 13:42   #276
hunteroza
ford::average

Imię: Kamil
Model: Smax
Silnik: 2.0
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Jaki fotelik wybrać

Cytat:
Napisał latar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Żadnego generalizowania na temat kontaktu z dzieckiem w moim wpisie nie ma. Jest tylko i wyłącznie opis jednego przypadku. To dokładne przeciwieństwo generalizowania.

Jeśli chodzi o to co dziecko widzi to ja syna nie pytałem o opinię na ten temat ani nawet nic mu nie sugerowałem. To jego własne, niewymuszone spostrzeżenie. Woli jechać przodem na przednim fotelu niż tyłem na tylnym. Ale wolałby tyłem na tylnym niż przodem na tylnym. A jeśli chodzi o ilość widzianych mijanych drzew i krów na łące to proszę Cię. Przemyśl czy kierunek, w którym siedzisz rzeczywiście na to wpływa.
W S-Maxie akurat dziecko do tyłu widzi bardzo dużo. Z pewnością nie katowałbym ich widokiem malutkiego tylnego okna w Civicu Type-R, Jaguarze XE czy Arteonie.

Wożenie dziecka tyłem do 5 roku życia to żaden ekstremalny przypadek. W Szwecji musisz to robić to 4 roku życia a zaleca się do 6.
Fakt moze w Smax widac tylem wiecej. Aktualnie jeszcze szukam swojej sztuki maxia a w mojej P12 niestety z tylu widac malo.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
hunteroza jest offline   Odpowiedź z Cytatem