Akurat tankowałem na Statoilu ON arktyczny, importowany co nie stoi w sprzeczności do tego, że Lotos zaopatruje wiele stacji znanych koncernów jednak mogą to robić pod ich specyfikacje i wymagania. Paliwa w ogromnej mierze to baza i różne dodatki zależne od sieci dystrybucji czy nawet marketingu.. Dwóch kumpli pracuje w tej sieci ( StatOil ), pracowało do tej pory, trochę wiedzy mam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ON Arktyczny drogi jak surczybyk był, ale w zimę mało jeżdżę. Z ostatniej rozmowy z kumplem, że nowy właściciel tnie koszty i zapewne zaopatrzenia w ten sam ON arktyczny nie będzie.
U mnie to ważny temat bo poprzedniej zimy temp przy gruncie potrafiła przy wietrznej pogodzi spadać do minus - 34 st C tak tak, nie ma żartów
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. parę dni, parę nocy ale było tak. Na ON Arktyczny jeździłem odpalałem bez żadnych problemów. Chcę aby tak było i tej zimy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Cytat:
|
Jak wcześniej, polecam wyroby firmy z dużym doświadczeniem, czyli kanadyjskiego kleen-flo. Od 1939 r. zajmują się takimi cieczami.
|
He he dzięki za tabelkę. Ależ jestem mądrzejszy teraz
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A tamten co polecałeś w wątku moje auto przy moim Focusie to przetestuje, kupię. Chociaż widzę na rynku też dodatki innych renomowanych firm jak AMSoil czy Ravenol lub STP albo Valvoline