Temat: [Fusion - Mondeo USA] Przeróba lamp tylnich raz jeszcze
View Single Post
Stary 28-11-2017, 17:31   #302
Greg Poznań

Domyślnie Odp: Przeróba lamp tylnich raz jeszcze

Jest czad, na jedno tylko uwaga, sprawdzajcie przed montażem, bo ja mam jeden sterownik uwalony i muszę czekać na drugą przesyłkę, bo Chińczyk ma dosłać dodatkowy nowy. Pytałem i stwierdził, że można obie lampki podłączyć do jednego sterownika i tak zrobiłem, nawet prościej i ten drugi zostawię sobie jako zapas ale ogólnie trzeba sprawdzać, bo ja już wszystko podłączyłem, polutowałem, zaizolowałem, włączam i prawa nie świeci i szukanie.

Tak nawiasem, nie trzeba ściągać zderzaka jednak, przetykamy przewód z tej dziurki w bok do zewnętrznej części nad wydechem, potem przeciągamy go w górę, w dziurę pod lampą omijając belkę i mamy z głowy. Użyłem drugu z wieszaka i wygmerałem przestrzeń i na dwa razy ładnie wyjąłem kabelki w obu dziurach. Pod lampą jest dziura z gumką, robimy otworek przekładamy kabelki i mamy uszczelnioną budę bez przecieków :-) Samo podłączenie już do kostki lampy jest banalne.

Edit:
Zmieniłem koncepcję i przełączyłem je na mijania, stop i przeciwmgłowe i teraz będą świecić razem z górnymi, fajnie to w rzeczywistości wygląda.

Jakby był problem u diagnosty, że przeciwmgłowe zastępuje stop, to przed wjazdem odepnę jeden przewód pod tapicerką w bagażniku. Poza tym, ja mam pierwszy przegląd w 2019r więc generalnie jako to mówię w skrócie "XXXXXXXXX", jeden przewodzik ze złączką zastosowałem, więc nawet w razie W to może 10 sek. mi to zajmie.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMG_0126.jpg (35.8 KB, 183 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg IMG_0127.jpg (39.7 KB, 170 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 29-11-2017 o 08:31 Powód: wulgaryzm - następnym razem poleci kolorowa kartka - i poleciała
  Odpowiedź z Cytatem Otrzymano Naruszenie Regulaminu