View Single Post
Stary 29-11-2017, 21:32   #4494
disaster3
ford::average

Imię: Bartek
Model: Focus III FL/Mondeo V
Silnik: 1.5 EB (183 KM)/1.5 EB (165 KM)
Rocznik: 2015/2019
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał latar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W MDO na dzień dzisiejszy jak dla mnie to brakuje dwóch rzeczy:
- mocniejszych silników
- asystenta utrzymania na pasie ruchu

No i wracając do Stringera GT (swoją drogą Kia pojechała z nazwami: Stanic, Stringi) to osiągami rozwala każde Mondeo. Mam w domu całkiem niezłe porównanie: Golf 7R 1550kg 350KM/400Nm i S-Max 1750kg 230/510. Te samochody jeśli chodzi o osiągi to dzielą lata świetlne. Podobnie Stingera GT i każde Mondeo.
Pytanie czy komuś potrzeba więcej niż te 210KM a po programie 240?

Ja tam z premiumów to bmw baaardzo lubię ale cholera ich kierowcy to na prawdę mają problem na drodze. Nawet już tych nowych :/ Łatka jest okropna i ja jej chyba nie chcę.
No właśnie ja BMKi tez bardzo lubię ale niestety to trochę drogi gips. Poza tym biorąc pod uwagę moja jazdę, głównie po kraju gdzie ograniczenie na autostradach mamy 140 i 120 na ekspresowkach (dodając ok. Umowne 10% do ograniczenia) to 210 KM czy po chipie 240 KM w TDCi to świat i ludzie. Raczej zawalidroga się nie będzie. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poza tym jak foka pójdzie na chipa na te ok. 200KM/300-310Nm to przy takiej mocy i momencie + sporo mniejszej masie i bardziej zwartej bryle samochodu jak zechce pozapier....niczac na krótszych odcinkach to tez będzie czym. Nie będzie to co prawda ST czy jak twoja R’ka ale bidy tez nie będzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Dlatego na chwile obecna tak ja pisałem Vignale jest bardzo wyraźnym faworytem.