Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta
Cytat:
|
Nie wiem czy przyciemniane szyby w MKV różnią się od szyb w MKIV, ale u mnie (MKIV) ciemne szyby ograniczają głownie widoczność co jest w aucie, z wnętrza wyglądają jak delikatnie przydymione, a rolety idealnie ograniczają boczne słońce, zwłaszcza gdy z tyłu wozi się pociechy.
|
Jeździłem mkIV - dwoma! - z roletami przez 8 lat. Co roku jeździłem na południe na wakacje letnie. W mkV mam ciemne szyby i taką wersję uważam za bardziej funkcjonalną. Dzieciaki dwa, za każdym razem z tyłu. Niestety - albo stety - to ciemne szyby lepiej zabezpieczają wnętrze auta przed nagrzewaniem. Owszem w nocy ograniczają widoczność, przy czym mając kamerę cofania zupełnie mi to nie przeszkadza. Co więcej, w nocy, jest bardziej "kameralnie" i chłopaki częściej zasypiają. O tym, że im słońce przeszkadza ani razu nie wspomnieli. Ani oni, ani ich tablety Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.