Z tą śrubą jest tak jak z Bąkiem (taki owad), naukowcy zbadali kiedyś, że Bąk ma tak małe skrzydełka, że nie powinien latać, tylko, że Bąk nic o tym nie wie i lata
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.), tak samo u mnie, nie wiedziałem, że tej śruby nie powinno się odkręcać i odkręciłem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i . . . nic się nie stało. Lewarkiem nie ruszałem bo i po co ??? Wiedziałem, że ta śruba to nie korek spustowy tylko kulowy zatrzask wybieraka. Śruby odkręcają się bez problemu, trzeba mieć tylko dobrze spasowane klucze i odpowiednią dźwignię, zwłaszcza przy dokręcaniu tej dolnej śruby. Żeby nie przesadzić za mocno i nie za słabo. Zrobiłem to na "czuja" do oporu, jest ok.
Po wymianie tak jak i przed, . . .no może trochę płynniej wchodzą biegi a może to tylko złudzenie. Jednak nowy olej zawsze jest lepszy niż stary, przynajmniej nie ma w nim opiłków metalu i innych śmieci wynikających z jego zużycia.