Taka historia.
W mojej karcie gwarancyjnej jest zapis o przeglądach Kugi 2.0 Diesel 2017 co 2 lata/30 tys km.
ETIS mówi, że ma to być 1 rok/20 tys. km.
Upieram się przy tym, że obowiązuje mnie zapis w karcie gwarancyjnej, podpisanej przez dealera, a nie to, co w ETIS-ie.
Rozumiem, że ASO wydało mi błędną kartę gwarancyjną, ale mnie jako właściciela nie za bardzo powinno to interesować. Gdybym nie był świadomym użytkownikiem kolejnego Forda, nawet bym się nie zorientował.
Na razie wycinek z odpowiedzi Ford Polska Sp. z o.o. na ten temat:
Cytat:
- Ford Kuga 2.0 Duratorq produkowany do 24/04/2017 ma przeglądy okresowe co 1 rok/20 tys km (w zależności od tego co nastąpi wcześniej)
- Ford Kuga 2.0 Duratorq produkowany poczynając od 24/04/2017 ma przeglądy okresowe co 2 lata/30 tys km (w zależności od tego co nastąpi wcześniej)
Pana samochód Ford Kuga [tu VIN] został wyprodukowany w dniu 01/03/2017, zatem właściwy interwał między przeglądowy to 1 rok/20 tys km.
|
Ford Polska Sp. z o.o. unika odpowiedzi, co zrobi z tym fantem, a ja po prostu przy oszałamiającym obecnym przebiegu 1000 km próbuję działać profilaktycznie, żeby nie wykłócać się potem przy przeglądzie w ASO.
Drążę temat, ciąg dalszy nastąpi...