Cytat:
|
Dlaczego z góry zakładasz że tego nie zrobiłem?
|
A dołożyłeś? Założyłem, że nie, bo znam bardzo wielu, którzy dokładali xenony i tylko jednego, który zrobił to jak należy, czyli kupił fabryczne lampy xenonowe, dołożył wiązki do czujników poziomowania, czujniki, sterownik, spryskiwacze reflektorów i ma to zrobione tak, jak fabryka.
Cytat:
|
Chodziło mi o to że u nas w kraju diagności jeszcze się nie czepiają każdego szczegółu czy modyfikacji.
|
Diagności może jeszcze się nie czepiają, ale znam jednego, który płaci kobiecie rentę, bo założył do terenówki stalowy zderzak (żadnych wymaganych homologacji), skosił tym samochodem babkę, która mu wyjechała z podporządkowanej i teraz płaci jej rentę. Z własnej kieszeni, bo ubezpieczyciel ma w takiej sytuacji prawo odmówić wypłaty odszkodowania. W sądzie nie było argumentem, że to ona mu wyjechała, bo ona mogłaby ewentualnie odpowiadać za spowodowanie kolizji, ale za to jego samochód nie miał prawa w ogóle znaleźć się na drodze publicznej. NIKOMU nigdy nie życzę tak przykrej nauczki, ale przemyśl temat. Bo takich, którzy sponsorowali z własnej kieszeni naprawę czyjegoś samochodu jest sporo, a jeden klient mi się pochwalił, że przegrał sprawę w sądzie, bo miał ledowe postojówki. Powtórzę jeszcze raz, życzę Tobie i każdemu innemu kierowcy setek tysięcy bezpiecznie przejechanych kilometrów, ale pamiętaj, że Twoje bezpieczeństwo od strony prawnej leży i kwiczy.