Temat: [Focus 2004-2008] Dodatkowe światło wsteczne
View Single Post
Stary 03-12-2017, 21:02   #13
Autopros
ford::average

Imię: Paweł
Model: Focus MK3 Estate Champions Edition
Silnik: 1,6 TDCi 115
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Dodatkowe światło wsteczne

Cytat:
Napisał ŁATEX Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dlaczego z góry zakładasz że tego nie zrobiłem?
A dołożyłeś? Założyłem, że nie, bo znam bardzo wielu, którzy dokładali xenony i tylko jednego, który zrobił to jak należy, czyli kupił fabryczne lampy xenonowe, dołożył wiązki do czujników poziomowania, czujniki, sterownik, spryskiwacze reflektorów i ma to zrobione tak, jak fabryka.

Cytat:
Napisał ŁATEX Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chodziło mi o to że u nas w kraju diagności jeszcze się nie czepiają każdego szczegółu czy modyfikacji.
Diagności może jeszcze się nie czepiają, ale znam jednego, który płaci kobiecie rentę, bo założył do terenówki stalowy zderzak (żadnych wymaganych homologacji), skosił tym samochodem babkę, która mu wyjechała z podporządkowanej i teraz płaci jej rentę. Z własnej kieszeni, bo ubezpieczyciel ma w takiej sytuacji prawo odmówić wypłaty odszkodowania. W sądzie nie było argumentem, że to ona mu wyjechała, bo ona mogłaby ewentualnie odpowiadać za spowodowanie kolizji, ale za to jego samochód nie miał prawa w ogóle znaleźć się na drodze publicznej. NIKOMU nigdy nie życzę tak przykrej nauczki, ale przemyśl temat. Bo takich, którzy sponsorowali z własnej kieszeni naprawę czyjegoś samochodu jest sporo, a jeden klient mi się pochwalił, że przegrał sprawę w sądzie, bo miał ledowe postojówki. Powtórzę jeszcze raz, życzę Tobie i każdemu innemu kierowcy setek tysięcy bezpiecznie przejechanych kilometrów, ale pamiętaj, że Twoje bezpieczeństwo od strony prawnej leży i kwiczy.
Autopros jest offline   Odpowiedź z Cytatem