1.6 nie odpala raz na jakiś czas
Witam
Moja narzeczona ma problem ze swoim Focusem 1.6 czysta benzyna 2004 rok. Od pewnego czasu samochód ma fochy i nie odpala za pierwszym razem. Najczęściej za drugim już odpala. Auto było u elektronika, naprawił zimne luty w liczniku, potem jakiś czas był spokój, znów zaczął nie odpalać, ponowna wizyta u tego samego elektronika jeszcze raz poprawiali zegary bo niby ominęli jakiś zimny lut. Około miesiąca spokoju i auto znów przestało odpalać. Po wizycie u tego samego elektronika za jego poleceniem wymieniono zegary na inne - zostały one przez niego za darmo zakodowane pod nasze auto. Około dwóch tygodni spokoju i znów powtórka z rozrywki..
Może przyczyna leży gdzieś indziej?
Auto ma problemy z paleniem tylko gdy silnik jest ciepły chociaż raz zdarzyło się to na w "pół" zimnym silniku.
Co do błędów na kompie to jest tylko jeden P1000, podobno wg tego elektronika ten błąd mają wszystkie fordy, chociaż nie chce mi się w to wierzyć.
Swoje BMW koduje i weryfikuje w nim błędy więc myślę, ze muszę w końcu sciągnąc Forscana i spr jeszcze raz co może być nie tak lecz liczę na Waszą pomoc i wskazówki.
Może jakiś czujnik zawodzi albo coś z immo?
Pozdrawiam
|