View Single Post
Stary 04-12-2017, 08:24   #7086
dizel1982
ford::advanced

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Serio diesle jeszcze kopca na czarno?? Hmm, bardzo dziwne bo mówiąc szczerze chyba jeszcze nie widziałem diesla który miałby DPF i który przy depnięciu by dymił. Chyba że ma wycięty. Bo czarny dym to sadza którą zatrzymuje właśnie DPF.

Mówisz że pali Ci poniżej 10l. Ale to musisz mieć bardzo lekką nogę. Ja niestety takiej nie mam. Jeździłem niedawno tydzień czasu nową insignią 1.5 (miałem na testy) to po tygodniu miałem średnie spalanie 11.3l. Nie wiem, może mam ciężką nogę ale jak przyspieszam to robię to dynamicznie po to aby jak najszybciej osiągnąć docelową prędkość. Autostradami jak latam no to nie oszukujmy się, też nie jeżdżę 140km/h (mam nadzieję że nie ma wśród nas żadnego policjanta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Także ja bym takiego wyniku nie miał na pewno. U mnie jazda takim silnikiem skończyła by się na poziomie 15 - 16l.
dizel1982 jest offline   Odpowiedź z Cytatem