Temat: [Mondeo 2014- ] Spalanie 2.0 Ecoboost
View Single Post
Stary 04-12-2017, 09:36   #985
dizel1982
ford::advanced

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

No to temat dymienia mamy załatwiony. Ja również nigdy nie widziałem diesla z DPF który dymi i o róże wydechowej też prawda. Nawet ostatnio zaglądałem jak u mnie wydech wygląda i rura w środku była czyściutka. Grama sadzy nie było.

Cytat:
Napisał foni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
2.0BiTdci połączony z AT nie jest demonem oszczędności. Na tej samej trasie do Chorwacji, jadąc jeden za drugim, znajomy w mk4 2,0 tdci w manualu miał spalanie o dobry litr niższe. Natomiast my wysiadaliśmy z auta "nówka sztuka" a oni już dość mocno umęczeni (hałas, gorzej działająca klima, brak masażu foteli, brak przyciemnianych szyb a jedynie roletki, itp.)
A z tym to ja się liczę że BiTurbo które ma 210KM nie spali mi tyle co mój mk4 2.0TDCi ale to też nie będą spalania takie jak w EB na poziomie 15l. Nawet niech mi diesel spala 8l to i tak jak na takie auto i moc to rewelacyjny wynik. Gdybym mniej jeździł to na pewno brałbym benzynę ale przy moich przebiegach benzyna jest mało ekonomiczna. Będę chciał się na pewno przejechać tym mondeo vignale BiTurbo i najlepiej tego samego dnia jeszcze Mazdą 6 coby mieć porównanie (aktualnie rozważam te 2 auta) i zobaczymy. Mazda będzie w benzynie 2.5.

Ostatnio edytowane przez dizel1982 ; 04-12-2017 o 10:07
dizel1982 jest offline   Odpowiedź z Cytatem