Cytat:
|
Co myślicie o takim zestawie?
|
Tez myślałem m.in. o takim zestawie ale doradzono mi tarcze nawiercone i do tego klocki Diamond Balck lub GreeStuff wybrałem te pierwsze, auto przejechało dopiero kilka set km bo od tygodnia ma nowe hamulce ale wygląda narazie ze może to być całkiem niezły zestaw.
Cytat:
|
co najmniej połowa sukcesu (aby nie biły) zależy od właściwego przygotowania tarczy piast.
|
Ja bym powiedział że nawet więcej na piaście dopuszczalne odchylenie to 0.02mm wiec naprawdę nie dużo, na zestawie to tylko 0.05 wiec nie wiele więcej.
Zakładając nowe tarcze lewa poszła bardzo szybko, prawa za piątym razem, chcąc niwelować bicie przekładałem tarcze o ''jedna'' śrubę, przy jednym ustawieniu wychylenie kreski sięgało nawet 0.07mm noo kurde krzywa tarcza, upadała czy co ale widać nałożyła sie krzywizna tarczy i past bo po kolejnym przełożeniu pełny obrót miał tylko 0.03mm wychylenia, szkoda/ na szczęcie było to ostanie ustawienie bo jak by nie pomogło to był by problem, ale wymiana przednich tarcz zajęła mi ponad 3h przez takie zabawy w super mierzenie, mam nadzieje ze tym razem to pomoże