View Single Post
Stary 06-12-2017, 00:03   #9
Autopros
ford::average

Imię: Paweł
Model: Focus MK3 Estate Champions Edition
Silnik: 1,6 TDCi 115
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Planuję zakup ale samochód ma dziwny silnik

Cytat:
Napisał karloss Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wprowadzaj w błąd. To jest wersja 100KM
To ze zdjęcia to jest wersja Ti-VCT, 115 KM. Na pewno, bo ma pokrywę kół rozrządu z wytłoczeniami na zmienne fazy.

Cytat:
Napisał ptaku_1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1.6 (100 KM) jeden katalizator i 2x lambda
1.6 VTi (115 KM) - ten ma zmianę fazy rozrządu, dwa katalizatory i 4x lambda
Masz rację, ale do roku 2007. Byłem święcie przekonany, że jest jak piszesz, aż mi przyjechał poliftowy Ti-VCT z pojedynczym katalizatorem i dwiema sondami.

Cytat:
Napisał weuek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oprócz tych (wirtualnych) 15 koni
No tu bym się nie zgodził. Różnica nie jest powalająca, ale ten na zmiennych fazach jednak jest przyjemniejszy do jazdy, bo ma szerszy zakres obrotów użytkowych. Te 5 Nm niby nic, ale jednak przebieg momentu robi różnicę. Chociaż jak już miałem MK2 z Ti-VCT, to za każdą wizytą na stacji rzucałem mięsem, że nie kupiłem 2,0. I tak żre, ale zawsze 30 KM i 30 Nm więcej.
Autopros jest offline   Odpowiedź z Cytatem