View Single Post
Stary 06-12-2017, 20:13   #11
Fosco
ford::beginner

Imię: Kuba
Model: Galaxy, Mondeo
Silnik: 2,0
Rocznik: 2013, 2004
Domyślnie Odp: Własne części oryginalne, naprawa w ASO a gwarancja

Cytat:
Napisał slawek-kali Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Partner FORD to nie ASO a to roznica.
Jesli chodzi o gwarancje to wyjasnil to juz kolega wyzej.
Przerabiane wielokrotnie i na roznych czesciach w roznych warsztatach!
Chcesz byc cwany, ale polegniesz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolega wyżej nie wyjaśnił tylko napisał co mu powiedzieli w ASO. Czyli tyle ile mi.
Partner Ford ma akredytacje bo sprzedaje części oryginalne zakupione w oryginalnej dystrybucji Forda. Akredytacja jest przyznawana na rok i co roku odnawiana, jeśli nie było wpadki i były wykonane limity zakupowe. Od tych limitów zależy też rabat na pozycję asortymentową. I teraz ASO się nie dzieli rabatem z kupującym (może ale nie chce), partner może i chce. I tylko taka różnica.

Nie chcę być "cwany" a rozsądny. Chcę kupić NOWĄ, ORYGINALNĄ część ale nie chcę przepłacać. Nie jestem debilem. Jeśli mogę kupić u dealera A auto za X a u dealera B za X+30% (takie samo) to chyba jasne, że wybiorę A. Oczywiście nikt nikomu nie broni wyrzucać kasy w błoto. Jak masz chęć to proszę bardzo.

Temat nie był "wielokrotnie" wałkowany bo:
1. pochodzenie części jest z sieci sprzedaży Ford (a tak często nie jest: czyt. allegro, ebay, sklepiki bez autoryzacji itp...)
2. Naprawy chcę dokonać w ASO na podzespołach z autoryzowanej sieci sprzedaży.

ASO się mota bo jak kupię u nich: czyt. przez nich z tego samego magazynu co partner, to mam gwarancję europejską a jak nie u nich to nie mam.

Kolejne odpowiedzi kolegów powyżej się wykluczają wzajemnie:
nie ma gwarancji, jest ale tylko w ASO, w którym dokonano montażu, jest ogólnoeuropejska (tak twierdzi sam ASO).

Jeśli znasz jakiś przypadek, zapis gwarancyjny, zapis prawny, który rozjaśni tą sytuację to bardzo proszę. Reszta to po prostu opinie. A z opiniami jak z d... - każdy ma własną.

Pozdrawiam
Fosco jest offline   Odpowiedź z Cytatem