Temat: [S-MAX 2006-2015] głośne łożysko? klimatyzacji
View Single Post
Stary 07-12-2017, 21:57   #4
piotrka3
ford::amateur

Imię: Piotr
Model: S max
Silnik: 2.0 diesel
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: głośne łożysko? klimatyzacji

Cytat:
Napisał eclipse Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jest tam normalny prawy gwint w tej śrubce ( bodajże M6) nie potrzeba żadnego ściągacza żeby zdjąć sprzęgło .Koło jest zabezpieczone wewnątrz pierścieniem zegera . Tak że nędziesz potrzebował do tego jeszcze kleszczyki proste do zegerów .
Witam ponownie.
Dobrałem się do kompresora klimy. najpierw zdjełem pasek wielorowkowy następnie odkręciłem kompresor( trzy długie śruby). następnie łapię za koło pasowe kompresora i stwierdzam ogromny luz. Odkręcam śrubkę sprzęgła sprzęgło bez problemu odchodzi ale razem z nim koło pasowe. teraz próbuję zdjąc cewkę ale tam jest zabezpieczenie Zegera zdejmuję je ale cewka nie schodzi. Wewnątrz otworu dostrzegłem kolejengo małego Zegera nie wiem czy je tez zdejmowac. Do jutra prace wstrzymane.

Bump: porobiłem duzo zdjęć ale nie wiem jak dodac

Bump:
Cytat:
Napisał mariuszb55 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dodatkowo sprawdź sprzęgło alternatora.
U mnie to ono hałasowało ale odkryłem to dopiero po wymianie sprzęgła klimatyzacji...
Dzięki.
sprzęgło sprawdziłem jest OK
piotrka3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem