View Single Post
Stary 08-12-2017, 09:46   #29
AstraC
FCP member

Imię: Grzesiek
Model: Vectra B / S-Max II
Silnik: 2.2 DTI / 2.5 ale turbo nie ma
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Mała popularność (Grand) C-MAX'a - czemu?

Cytat:
Napisał slawek-kali Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I mozesz, co nie zmienia faktu ze to brzydal.. i do tego niepraktyczny dlatego sie nie sprzedaje.. W fordzie chcieli tanio zrobic vana z przesuwanymi drzwiami, ale nie poszlo...
To że nie jest zbyt urodziwy to fakt, nie ma dramatu, ale faktycznie jak się lekko z ukosa patrzy na tylny słupek to wygląda dziwnie, ot tyle, przód jest ok, linia boczna też nie jest zła. To moje zdanie.

Co do praktyczności - odsuwane drzwi przy dzieciach są bardziej praktycznie niż tradycyjne, i jakby nie zaklinać rzeczywistości, tak właśnie będzie. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mam Galaxego MK III i mam porównanie do Granda - jest mniejszy (no ale czy to kogoś dziwi?), ale jest też tańszy.

Ostatnim problemem to jest po pierwsze mnogość VANów w ofercie Forda i ludzie się na prawdę w tym gubią (np. w VW masz dwa, w Oplu też) i nie wiedzą co wybrać. Dodatkowo spróbuj pójść obejrzeć C-MAX'a (o Grand nawet nie wspomnę) w salonie, jak na razie to na allegro są bodaj 2 czy 3, czasem w większych salonach są na jeździe próbnej, a każdy przed zakupem chce "pomacać" w salonie. Do tego różni dealerzy Forda sprawiali wrażenie że wolą sprzedawać S-MAX'a i Galaxego z nie ich mniejszych braci (pewnie bonusy większe), a wręcz namawiają do odstąpienia od kupna go bo S-MAX lepszy. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I brak promowania tego modelu całkowicie go ubił, myślę że jakby chociaż C-MAX robił konkurecję Zafirze itp. to by się sprzedawał, inni dają radę, więc czemu Ford nie może?