View Single Post
Stary 08-12-2017, 13:25   #302
tomaszjan31
ford::professional

Imię: Tomasz
Model: FORD
Silnik: 2.0 tdci 2.5td 2.2 tdci
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: 2.0 TDCI 163 km zrobiony na 200km z dziurą w tłoku

Cytat:
Napisał lukas_ko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To samo zrobiłem w Fordzie Transicie 2.2 155 zrobiony na 179 KM
Przecież tyle razy tu pisano, ze ten silnik nie jest przystosowany do takiej eksploatacji, a Wojtek przewidywał taki obrót sprawy przed pierwszą Twoją awarią.
Cytat:
Napisał lukas_ko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Od wymiany silnika zrobiłem około 35 tys km więc na razie jeździ.
Czy eksplatujesz w taki sam sposób drugi silnik po modyfikacjach i czy zauważyłeś jakieś różnice w eksploatacji po nich.
Cytat:
Dlatego się zastanawiam czy inne marki aut z innymi silnikami diesla są tak samo trwałe na takie użytkowanie np. Folkswagen Audi

Jeszcze jedno jak jechałem Focusem 180 czy 200 to się wydaje że silnik ma całkiem lekko bo jest w pełni nadal elastyczny czyli dodajesz gazu i dalej przyspiesza bez żadnego problemu czy mulenia się.
Myśle ze wszystkie współczesne silniki nie nadają sie do takiej eksplatacji jak Twoja, pomijam jednostki niewysilone V6 V8 . Wszystko jest produkowane na czas gwarancji plus jakiś współczynnik. Z drugiej strony powiedzmy sobie szczerze jaki jest procent użytkowników pojazdów, którzy eksploatują w taki sposób samochód jak Ty ?
Mam osiołka z 1999r W tym samochodzie jak "Depnę" 140v max /pedał w podłodze/to przez 400km jadę i nic się nie dzieje. I powiem szczerze, ze jest to jedyny mój pojazd, w którym sie nie martwię o awarie daleko , daleko w trasie

Ostatnio edytowane przez tomaszjan31 ; 08-12-2017 o 13:34
tomaszjan31 jest offline   Odpowiedź z Cytatem