Cytat:
|
Możesz kolego podpowiedzieć , czy czujnik do miski olejowej wpinałeś poprzez redukcje korka, czy gwintowałeś jakąś tuleje w miskę ?
|
W transicie kupiłem termostat pod filtr olejowy i ten termostat ma aż cztery wyjścia w które dowoli montujesz 2 węże do chłodnicy oleju i zostają ci jeszcze dwa wyjścia w jedno wkręciłem czujnik temperatury oleju a drugie mam zaślepione. Można tam zamontować np. Czujnik ciśnienia oleju jak by ktoś chciał i wówczas się widzi na zegarze jakie jest ciśnienie.
Bump:
Cytat:
myślę że jedna rzecz zabezpieczy te silniki, kaganiec, czyli nie ruszanie fabrycznego 155km/h, ew. podniesienie na max 165-170 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Wiesz myślę że tym silnikom nic nie pomoże ponieważ one miały dziury w tłoku przy 35, 50, 70 tys km i to bez chipa.
Jedyna rzecz jaka uchroni właścicieli to pozbycie się auta
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeszcze jedna rzecz transit są w różnych konfiguracjach: przedni napęd, tylny napęd różne przełożenia mostów przez co są różne prędkości jazdy dlatego kaganiec tu dużo nie da. Jest jeszcze sprawa że niektóre transity mają dużą zabudowę przez co są różne obciążenia z jakimi jeżdżą. Mój jest furgon Maks długi Maks wysoki i generalnie rzadko kiedy przekraczam 140 km/h.
Zobaczymy teraz bo chłodnice oleju plus termostat plus czujnik temperatury oleju oraz olej Royal Purple 5W30 HPS który ponoć bardzo zmniejsza tarcie w silniku przez co temperatura też się obniża więc zobaczymy na ile to da bo jest to zamontowane od samego początku wymiany silnikami dokładnie to samo będzie miał zamontowane od samego początku Focus jedynie chłodnice ma mniejszą bo raz że jest mało miejsca a dwa że wystarcza najmniejsza oferowana na rynku czyli pięcio rzędowa natomiast transit ma 16 rzędów.